Site Loader

Spoštovani ribiči, spoštovana vodstva RD in ZRD,


Skladno z odpravo omejitev gibanja na občino stalnega prebivališča zaradi epidemije koronavirusa, se lahko individualni ribolov od danes naprej izvaja nemoteno po celotni državi.

Ker nevarnost za javno zdravje še ni popolnoma končana, vas pozivamo da upoštevate samozaščitne zahteve Vlade RS in naša spodnja priporočila, razen točke 5.

PRIPOROČILA ZA VARNO IZVAJANJE RIBOLOVA:

  1. RIBOLOV IZVAJAJTE IZKLJUČNO INDIVIDUALNO ALI IZJEMOMA SKUPAJ Z OŽJIM DRUŽINSKIM ČLANOM
  2. PRI RIBOLOVU NA STOJEČIH VODAH VZDRŽUJTE DISTANCO/RAZDALJO DO DRUGIH RIBIČEV, KI NAJ PO MOŽNOSTI NE BO MANJŠA OD 10 METROV
  3. PRI SREČANJU ALI KONTAKTU Z DRUGIMI OSEBAMI ALI RIBIČI VZDRŽUJTE VARNO RAZDALJO, NE MANJŠO OD 2 METROV.
  4. ČE POTUJETE NA RIBOLOV S PREVOZNIM SREDSTVOM POTUJTE SAMI ALI IZJEMOMA Z OŽJIM DRUŽINSKIM ČLANOM.
  5. IZVAJANJE RIBOLOVA JE TRENUTNO OMEJENO NA OBMOČJE RIBIČEVEGA STALNEGA SLI ZAČASNEGA PREBIVANJA (razen, če ga ni dodatno omejila lokalna skupnost). ZARADI MOREBITNE KONTROLE IMEJTE S SEBOJ DOKUMENT ZA DOKAZOVANJE ISTOVETNOSTI.
  6. PO MOŽNOSTI IMEJTE S SEBOJ ZAŠČITNO OPREMO (masko, rokavice) TER SKRBITE ZA REDNO UMIVANJE ROK IN OSTALE SAMOZAŠČITNE UKREPE.

Ob tem naj poudarimo, da smo si na RZS v času omejitev vseskozi prizadevali, da se individualni ribolov kot oblika koristne rekreacije dopusti, kar smo tudi uspeli. Vseskozi smo si tudi prizadevali za odpravo, po našem mnenju nesmiselne omejitve gibanja na občino stalnega ali začasnega prebivanja, saj je ta omejitev vplivala na možnost izvajanja ribolova mnogih članov, ki jim je bilo s tem preprečeno gibanje na matičnem ribiškem okolišu. Glede na dejstvo, da bodo ukrepi negativno vplivali tudi na delovanje ribiških družin smo na pristojno Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naslovili zahtevo po oprostitvi ali znižanju koncesijske dajatve. S prizadevanji bomo nadaljevali.

Dr. Miroslav Žaberl predsednik RZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja